top of page

Biografi

Christina Hasselqvist är utbildad sångpedagog och är sedan sin examen 2018 baserad i Göteborg. Förutom att undervisa i sång jobbar hon som sångerska i olika sammanhang. Christina har varit aktiv som sångerska i många år och har tillsammans med olika konstellationer sjungit för en bred och varierad publik på konserter, turnéer och andra evenemang. Hon trivs med variationen av olika scener och balanserar underhållning på restauranger och fester med att beröra på bröllop och dop. Svensk pop med jazzinfluenser är det som ligger Christina varmast om hjärtat och det är i den musiken som hon hittar sitt mest genuina och personliga uttryck.

 

Musiken har varit med Christina genom hela livet. Redan som femåring började hon spela fiol och fyllde på med körsång, solosång och dans några år senare. Fiolen och sången gav väldigt mycket under uppväxten, inte minst många fantastiskt roliga spelningar. Genom åren har Christina spelat bakom en rad svenska artister. Hon har studerat musik på Södra Vätterbyggdens folkhögskola i Jönköping innan fem års studier på musikhögskolan Ingesund i Arvika.

Recensioner

“​​Christina är en otroligt kompetent sångpedagog och sångerska som verkligen kan förklara svårtolkade termer och tekniker så att man förstår och kan utvecklas!”

- Sångelev Alexander

“ Christina är en engagerad sångpedagog som också är oerhört duktig på att skapa en balans mellan det seriösa och det avslappnade. Hon skapar en rolig och varm stämning men har samtidigt ett ”seriöst fokus”. Don’t miss her out!”

- Sångelev Linnea

“ Vad som från början kändes läskigt och nervöst är nu den bästa timmen i veckan! Christina trollade bort nervositeten under min första sånglektion inom några minuter. Nu har jag tagit sånglektioner hos Christina under ett års tid och med hjälp av hennes gradvis avancerade teknikövningar och hennes fantastiska förmåga att förklara och lära ut, har inte bara min teknik och röst stärkts, utan också mitt självförtroende. Christina är en fantastisk sångpedagog som lägger ner mycket tid och energi på att göra lektionerna så givande som bara möjligt för eleven. Jag rekommenderar henne varmt då jag har utvecklats och lärt mig så otroligt mycket! Tack Christina för all uppmuntran, vi sjunger vidare!

- Sångelev Johanna

Frida och Christina

“ Att det är skolade röster och mycket hög musikalisk kvalitet behöver ingen tvivla på”.

- Thomas Wallin, NWT 2016

“Två fantastiskt begåvade tjejer som med närhet, känsla och värme förmedlar musik som går rakt in i hjärtat. Tack för årets hittills bästa kväll!”

- Christer, arrangör Korsberga 2019

bottom of page